top of page
Casa Alba

​Ligging en bereikbaarheid

 

- Viscri is gelegen aan een bypass van de E60.

- De meest nabije luchthaven is Transilvania Airport in Târga Mures waar ondermeer vluchten van Ryanair en Wizzair aankomen en vertrekken.

- Er zijn diverse verhuurfirma's van auto's ter beschikking in de luchthaven. Reserveren op voorhand is uiteraard aangewezen.

- Vanaf de luchthaven in Ungheni volgt men (even) de richting Târga Mures, waarna een secundaire weg rechts van de tweede rotonde naar Acatari leidt en de E60, waardoor het drukke centrum van Târga Mures vermeden wordt. Daar dient verder de zuidoostelijke weg richting Sighisoara/Brasov/Buchuresti te worden gevolgd. Respecteer de snelheidsaanduidingen en hou er rekening mee dat er regelmatig snelheidscontroles zijn op dezedrukbereden weg vanuit Boekarest naar het noorden of vice versa.

- Een dertigtal kilometer over Sighisoara dient u in Bunesti de E60 te verlaten naar rechts tot in Viscri. Reken op grosso modo twee uur om vanaf Transilvania airport tot Casa Alba te komen met de wagen.

- Voor hen die met de auto uit het zuiden komen dient de E60 gevolgd te worden tot in Rupea. Daar dient linksaf de weg richting Dacia genomen te worden. Even voor Dacia, voor de brug, gaat de weg naar Viscri.

- Alternatieve luchthavens zijn:

Sibiu, vanwaar de zuidelijke E68 kan worden gevolgd tot Fagaras, waar via de 104 D de richting Jibert en Dacia gevolgd wordt. Eenmaal in Dacia dient de brug te worden overgestoken waarna de weg links naar Viscri leidt.

Cluj, vanwaar de E60 dient gevolgd te worden richting Târgu Mures. Reken in dit geval op twee bijkomende uren onderweg.

bottom of page